Tuesday, March 6, 2012

Δήθεν email Απάτη από το ΙΚΑ


Σύμφωνα με αυτό και αυτό το άρθρο, κυκλογοφορεί ένα ημέηλ δήθεν από το ΙΚΑ που δίνει και καλά επιστροφή φόρου στους παραλήπτες του
Αυτό είναι ένα κλασσικό ημεηλ ψαρέματος στοιχείων, όπως τόσα άλλα

που έχουν δημοσιευτεί στις σελίδες αυτού του blog. Προσοχή λοιπόν. ΠΟΤΕ δεν βάζουμε τα στοιχεία μας σε ημέηλ που μας τα ζητάνε.

Την προσοχή των πολιτών σε e-mail που φέρεται ότι στέλνει το ΙΚΑ εφιστά η Ασφάλεια Αττικής, αφού, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για άγνωστους που επιχειρούν να κλέψουν τα προσωπικά δεδομένα πολιτών. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία.
Το συγκεκριμένο μήνυμα διακινείται από χθες (5-3-2012) στο διαδίκτυο, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης «info@ika.gr», με φερόμενο ως αποστολέα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.).

Οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι δήθεν δικαιούνται επιστροφή φόρου και παραπέμπονται σε υπέρ - σύνδεσμο («http://www.ronos. bg/flash/ronos/solo/gr/ika/IKA.htm»), τον οποίο αφού «κλικάρουν», μεταφέρονται σε ιστοσελίδα που τους προτρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία ταυτότητας τους, αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά. προσωπικά τους δεδομένα.

Παρακαλούνται οι πολίτες – χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή εξαπάτησης από τέτοιου είδους απατηλά ηλεκτρονικά μηνύματα.
Από την Ασφάλεια Αττικής επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες (όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά.) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Τελικά το email το είχα πραλάβει και εγώ:


Αγαπητοί Φορολογούμενου,

Μετά την τελευταία ετήσια υπολογισμούς της δημοσιονομικής δραστηριότητας σας έχουμε
προσδιορίζεται ότι είστε επιλέξιμοι για να λάβουν την επιστροφή φόρου από 373,80 €.

Παρακαλείσθε να υποβάλετε την αίτηση επιστροφής φόρου και θα μας επιτρέψει 6-9 ημερών, προκειμένου
να το επεξεργαστεί.

Η επιστροφή μπορεί να καθυστερήσει για διάφορους λόγους.
Για παράδειγμα, την υποβολή μη έγκυρα αρχεία ή την εφαρμογή μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση επιστροφή φόρου σας, κάντε κλικ εδώ

_______________________________________________________________________________
Ο δικτυακός τόπος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) και έχει συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή
'Ενωση (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%


Τα διάφορα λάθη στην ορθογραφία και το συντακτικό θα έπρεπε να προειδοποιήσουν τους παραλήπτες ότι κατι δεν πάει καλά. (Το κακό είναι ότι γίνονται καλύτεροι κάθες φορά)
Επίσης ο τίτλος του μηνύματος ήταν στα αγγλικά: "Please submit the tax refund request." Γιατί μια ελληνική υπηρεσία να στείλει email στα αγγλικά;

No comments:

Post a Comment