Monday, October 29, 2012

ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟ aggeliopolis.gr

Προσοχή,
Στο http://aggeliopolis.gr/ καθώς και σε άλλες ελληνικές σελίδες με αγγελίες κυκλοφορούν απατεώνες που θέλουν να αγοράσουν πράγματα για να στείλουν στη Νιγηρία. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Αγνοείστε οτιδήποτε σχετικό με τη Νιγηρία. Ανεξάρτητα από τι σόι δικαιολογίες θα σας πουν, (ωκαιανογράφοι, ιεραπόστολοι, επιχειρηματίες σε ταξίδια) Μην μοιραστείτε τα στοιχεία σας μαζί τους και μην πέφτετε θύματα.
Οι απατεώνες επικοινωνούν μαζί σας στα αγγλικά και θέλουν να τους πείτε πόσο πουλάτε το αντικείμενο. Όταν τους πείτε την τιμή, θα σας πούνε να σας πληρώσουνε συνήθως με Paypal αλλά το email πληρωμής είναι ψεύτικο. Το θύμα όμως μπορεί να πεισθεί αφού δέχεται πιέσεις και απειλές ότι θα στείλουν το FBI ή την αστυνομία αν δεν αποστείλει το αντικείμενο. Ο απατεώνας όμως έχει και άλλον άσσο στο μανίκι. Με το ψεύτικο email στέλνει και καλά παραπάνω λεφτά από όσα ζητήσατε και ζητάει να του στείλετε το επιπλέον ποσό με western union.

Εναλλακτικά μπορεί να ζητήσει να πληρώσει με επιταγή. Η επιταγή κατατίθεται, το θύμα βλέπει το ποσό στον λογαριασμό του και ταχυδρομεί το προϊόν. Όμως η επιταγή είναι ακάλυπτη και όπως λένε στα αγγλικά παίρνει μερικές μέρες "to clear the payment" και όταν γίνει αυτό, τα χρήματα εξαφανίζονται από το λογαριασμό του θύματος. Το κόλπο με τα παραπάνω χρήματα ισχύει και εδώ.

Κανονικά επειδή αυτή η απάτη είναι τόσο διαδεδομένη τα ΕΛΤΑ αλλά και όλες οι άλλες ταχυδρομικές εταιρίες και εταιρίες κούριερ θα έπρεπε να έχουν εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους να ενημερώνουν τυχών πελάτες που αποστέλουν αντικείμενα στη Νιγηρία για το ενδεχόμενο απάτης.

2 comments:

  1. ξερουμε κατι για μια Maria Stevenson απο Πρετορια της Νοτιας Αφρικης ? Μου ζητησε και ο Νιγηριανος αλλα και αυτη ενα iPad που δινω ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasso Γεια σου, δεν την έχω υπόψη μου. Οπότε δεν μπορώ να σου πω. Γενικά θα απέφευγα να στείλω οτιδήποτε εκτός ελλάδος χωρίς paypal.
      Αν θες να το διακινδυνεύσεις, θα σου έλεγα να προσέξεις τι σου λέει στο μήνυμα. Και ανάλογα το ύφος του να αποφασίσεις. Ρώτα σε ποια διεύθυνση θελει να στείλεις το αντικείμενο χωρίς να της πεις περί τινος πρόκειται. Συνήθως επειδή στέλνουν πολλά μηνύματα για πολλά αντικείμενα πιθανότατα δεν θα ξέρει τι πουλάς. Αυτή είναι μια ένδειξη ότι είναι απατεώνας. Αν τελικά πεις οκ ζήτα να σε πληρώσει μέσω paypal. Να έχεις υπόψη σου ότι στέλνουν ψεύτικα μηνύματα που μοιάζουν με τα αλληθινά του paypal, αλλά δεν μπαίνει φράγκο στο λογαριασμό σου. Ένας νέος στο paypal μπορεί να πέσει στην παγίδα. Να ξέρεις ότι όταν πληρωθεί κάτι τα χρήματα μπαίνουν άμεσα στο λογαριασμό σου αν είναι μέσω πιστωτικής ή cash, αλλά όχι αν είναι επιταγή οπότε θέλει χρόνο να "clear the payment". Μην στείλεις τίποτα αν δεν γίνει πρώτα cleared. Αν έχεις απορίες ρώτα με

      Delete