Sunday, February 12, 2012

Spam emails ή ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία

Φίλε αναγνώστη. Αναρωτήθηκες ποτέ τι απέγιναν τα παιδάκια που χρειάζονται βοήθεια σε κάποιο νοσοκομείο και πρέπει να προωθήσεις το email για να τα βοηθήσεις; Αναρωτήθηκες ποτέ που είναι τα λεφτά που σου έταξε εκείνο το email από τη Microsoft ή την Apple και τον Πρόεδρο της τον Σκάλυ; Σκέφτηκες ποτέ πόσους φίλους σου έχεις σώσει από κάποιους πολύ καταστρεπτικούς ιους που καίνε το σκληρό σου δίσκο σαν ολυμπιακή δάδα; Γέλασες με τα χιουμοριστικά μηνύματα που σου έστειλαν φίλοι σου που στο τέλος σε προέτρεπαν να το προωθήσεις σε 484526356 άλλους φίλους σου για να μη σου καεί το βίντεο ή για να σου κάθονται περισσότερες γκόμενες/οι ή να μην πάθεις καρκίνο αλλά και να αποκτήσεις παρά με ουρά;
Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα μόλις έφτασαν. (Και αυτές με email).

From: kostas demetriades
Sent: Sunday, 12 February 2012, 16:00
Subject: Κρίση? Τώρα υπάρχει λύση!



Θέλεις να κανεις γνωστό το προιόν ή τις υπηρεσίες σου σε :

150,000 ιδιώτες με αγοραστική δύναμη
50,000 ελεύθερους επαγγελματίες ( γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς)
και 20.000 εταιρίες (Α.Ε., Ο.Ε, Ε.Π.Ε)

?????????????

Τώρα μπορείς μόνο με 500€!!!!


-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

Κάνεις εξαγωγές και σε ενδοιαφέρει να γίνεις γνωστός σε όλο τον κόσμο??????

Εμείς έχουμε τη λύση!

2 dvd με 20,000,000 μόνο με 1000€



Προλάβετε μέχρι 15/02 και αποκτείστε 2 ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΔΩΡΑ!!!



1) Πρόγραμμα μαζικής αποστολής email με οδηγίες χρήσης στα ελληνικά

2) 2 e-books για το email marketing



ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!!!

Στείλτε μας το όνομα και το τηλέφωνο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τηλ.επικοινωνίας. 6997844124



Οπότε έχουμε και λέμε. Όλα τα email που στέλνονται και σε προτρέπουν να τα προωθήσεις σε φίλους σου, είτε επειδή είναι αστεία είτε επειδή είναι χιουμοριστικά έχουν ένα και μόνο στόχο. Να μαζέψει αυτός εδώ αλλά και άλλοι σαν και αυτόν μια μεγάλη συλλογή με διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να τις μοσχοπουλάνε.

Αυτός λοιπόν εδώ έχει μια λίστα με 20.000.000 διευθύνσεις email, ανάμεσα τους και τη δικιά μου αλλά και τη δικιά σου αγαπητέ αναγνώστη, που πωλεί έναντι ευτελούς αντιτίμου 500 ή 1000 ευρώ δωρίζοντας (μα τι χουβαρντάς τέλος πάντων) μάλιστα και πρόγραμμα αποστολής μαζικών email και ηλεκτρονικού βιβλίου επί του θέματος.

Προφανώς ο αποστολέας του συγκεκριμένου μηνύματος είναι και χιουμορίστας γιατί βρήκε λύση για τα δικά του οικονομικά προβλήματα και μας ενημερώνει σεμνά για το ζήτημα. Επίσης μας προτρέπει να προλάβουμε. Προφανώς είτε θα τελειώσουν τα επανεγγράψιμα DVD και δεν θα μπορεί να γράψει άλλα, είτε οι πρώτοι που θα τα αγοράσουν θα σπάσουν τα @@ στους ιδιοκτήτες των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και οι τελευταίοι θα τις αλλάξουν.

Ε ρε πως ανεβαίνουμε στην κλίμακα του κυβερνοεγγλήματος. Μέχρι τώρα είχαμε τους Κινέζους και τους Ρώσους spammers αλλά η νέα γενιά είναι προφανώς Ελληνική. Αν κάνουμε και εξαγωγές του προϊόντος θα μειώσουμε και το χρέος της χώρας! ΖΗΤΩ.


Σε πιο σοβαρά θέματα, ο μόνος τρόπος να μειωθεί η ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία είναι να αρχίσει ο κόσμος να κάνει εκτενή χρήση της αποστολής με "ιδιέταιρη κοινοποίηση" ή bcc (blind carbon copy) και να σβήνονται οι διευθύνσεις που ξεμένουν στο κυρίως κείμενο όταν κάνουμε προώθηση μηνύματος, έτσι ώστε οι πολλαπλοί παραλήπτες αλλά και οι spammers να μην λαμβάνουν πληθώρα διεθύνσεων που στο κάτω κάτω δεν τους αφορούν κιόλας.

No comments:

Post a Comment